HÍREK

XV. Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál

XV. Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál

      XV. Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál 2010. augusztus 15-20.   A Királyi Napok története Székesfehérvár életében az augusztus több mint 1000 éve kivételes időszaknak számít. Már az államalapító Szent István király is kitűntette a kereszténységből fakadó...

Szent István király ünnepe Bécsben

Szent István király ünnepe Bécsben

Szent István király ünnepe Bécsben   2010. augusztus 28. szombat, 13.00 óra A Bécsi Magyar Katolikus Egyházközség Szent István király tiszteletét Dr. Márfy Gyula, veszprémi érsek úrral, a bécsi Szent István Dómban szentmisével valamint magyar néptánc és népének bemutatóval ünnepli. Orgonán...

I. Szent István Vándortábor

I. Szent István Vándortábor

2010. augusztus 20-22-én megrendezésre kerül az I. Szent István Vándortábor Siklóson, ahol közösen ünnepeljük az államalapítást és együtt kérünk áldást az új kenyérre.

Keresés

 

Azok a tekintélyes múltra visszatekintő kis községek, amelyek hosszú századokon át őrizték nevükben is, lelkiségükben is István király emlékét, az ismeretlenség homályában is egymásra találtak.

Egymásra találtak és szövetséget kötöttek „önazonosságuk megőrzése, az országhatároktól függetlenül érvényesülő szellemi s lelki magyar egység, az egyenlő jogok és esélyek alapján való történelmi megbékélés és az európai integráció megteremtése érdekében”.

 

TOPlist