Szent Király Szövetség nemzetközi találkozója

2009.07.14 12:29
Időpont: 2009. 08. 14. 00:02:00 - 2009. 08. 16.
Helyszín: Szombathely, Zarkaházi Szily Kastély, Győzelem u. 1.
Ismertető: Szent Király Szövetség nemzetközi találkozója



augusztus 14, péntek -- augusztus 16, vasárnap
Intézmény: Gyöngyöshermán-Szentkirály Polgári Kör , Győzelem u. 1.
Helyszín: Zarkaházi Szily Kastély, Győzelem u.1.

A Szent Király Szövetség 1997. augusztus 15.-én, Szent István fejedelemmé választásának 1000. évfordulója alkalmából jött létre. A Közgyűlésen 24 település képviselteti magát a történelmi Magyarország területéről, így a Felvidékről és Erdélyből éppúgy, mint hazánk több településéről.
A Szövetség célja:
A települések önazonosságának megőrzése, az országhatároktól függetlenül érvényesülő kulturális, szellemi, lelki magyar egység, az egyenlő jogok és esélyek alapján való történelmi megbékélés és az európai integráció megteremtése érdekében.
Egymás kulturális értékeinek és hagyományainak megismerése.
A Szövetség településeinek lakossága közötti személyes –elsősorban ifjúsági- kapcsolatok kiépítése.
Ezen célok megvalósítása érdekében minden évben a Szövetség 1-1 településén találkozót szerveznek a település világi és egyházi vezetésének közreműködésével. 2009. augusztus 14-15-16. között pedig a Gyöngyöshermán – Szentkirályi Polgári Kör rendezi meg Szombathely – Szentkirály városrész nevében.
Rendezvényünkön várhatóan 400 – 500 fő részvételére számítunk, akik településük hivatali, valamint kulturális képviselői.

 

Keresés

 

Azok a tekintélyes múltra visszatekintő kis községek, amelyek hosszú századokon át őrizték nevükben is, lelkiségükben is István király emlékét, az ismeretlenség homályában is egymásra találtak.

Egymásra találtak és szövetséget kötöttek „önazonosságuk megőrzése, az országhatároktól függetlenül érvényesülő szellemi s lelki magyar egység, az egyenlő jogok és esélyek alapján való történelmi megbékélés és az európai integráció megteremtése érdekében”.

 

TOPlist