Kalotaszentkirályi napok

2009.07.14 17:59

Falunapok

2009 július 18 - 19

Minden évben július harmadik hétvégéjén rendezik meg a Kalotaszentkirályi napokat. Szombaton délelőtt gyerekprogramok vannak: aszfaltrajzverseny, bicikliverseny, kézmüves foglalkozások, stb.Szombat délután az iskola udvarán lévő sportpályán, a szabadtéri színpadon mennek a különböző müsorok.
 
Itt fellépnek helyi és meghívott néptánccsoportok, a Kolozsvári opera müvészei, stb. Este 9 órakor kezdődik a főmüsor, ahol közkedvelt énekesek, zenekarok lépnek fel. A koncert után utcabállal folytatódik a mulatság, éjfélkor pedig tüzijáték kápráztatja el a falu népét.Vasárnap délelőtt a református templomban ünnepi istentisztelettel folytatódik a falunap. Utána pedig Ady Endre szobrának a megkoszorúzásával ér véget.

 

 

 

Keresés

 

Azok a tekintélyes múltra visszatekintő kis községek, amelyek hosszú századokon át őrizték nevükben is, lelkiségükben is István király emlékét, az ismeretlenség homályában is egymásra találtak.

Egymásra találtak és szövetséget kötöttek „önazonosságuk megőrzése, az országhatároktól függetlenül érvényesülő szellemi s lelki magyar egység, az egyenlő jogok és esélyek alapján való történelmi megbékélés és az európai integráció megteremtése érdekében”.

 

TOPlist