A polgármesterek közgyűlésével kezdték a program sorozatot.

2010.05.19 23:08

Szent Király Szövetség településeinek 13. találkozója, 2009.

Ismét eltelt egy év és a Szent Király Szövetség tagjai boldogan készültek a 13. találkozóra, amelyet augusztus 14-16. között a Gyöngyöshermán-Szentkirály Polgári Kör szervezett.

Szombathely déli városrészében található székhelyükre a Zarkaházi Szily kastélyba várták a 21 település képviselőit Felvidéktől – Erdélyig.

A polgármesterek közgyűlésével kezdték a program sorozatot. Szombaton délelőtt Szombathely természeti és épített értékeit mutatták be az érkezőknek. Kedves idegenvezetők kalauzolták a csoportokat. A kastélykertben felállított hatalmas sátorban elfogyasztott ebédet követően a kulturális csoportok bemutatkozására került sor. Változatos programot láthattunk estig: prózától, az éneklés és táncon keresztül, a fúvószenekarig csodálatos produkciókat hoztak a települések. Községünket a Szent István Nyugdíjas Klub Népdalköre képviselte.

Az esti vacsora, a régi ismerősökkel, barátokkal való találkozás, a közös éneklés a hatalmas tábortűz mellett, csodálatos volt.
A beszélgetések, jelenlegi gondjaink, jövőnkre vonatkozó gondolatok kicserélése, mind-mind fontos pillanatai voltak a találkozónak.

Szombat este vigalommal zárult. Vasárnap püspöki mise után koszorúzás, majd zászló szalagozással búcsúztak a polgármesterek.

Megállapodásuk szerint 2010. évben a találkozó színhelye Székelyszentkirály.

A találkozót, amelyen kb. 350 fő vett részt, civil szervezet készítette elő, bonyolította elismerésre méltóan. Gondoskodásuk mindenre kiterjedt, jól szervezett programokon vehettünk részt. Nagyon jól éreztük magunkat.

Köszönet érte Hegedüs Éva Asszonynak a Polgári Kör elnökének és munkatársainak, segítőinek. Az összejövetel szervezői mindent megtettek, hogy a rendezvény a közösség összetartozását , a barátságokat és ismeretségeket erősítse, s ennek a célnak maradéktalanul eleget is tettek.

Keresés

 

Azok a tekintélyes múltra visszatekintő kis községek, amelyek hosszú századokon át őrizték nevükben is, lelkiségükben is István király emlékét, az ismeretlenség homályában is egymásra találtak.

Egymásra találtak és szövetséget kötöttek „önazonosságuk megőrzése, az országhatároktól függetlenül érvényesülő szellemi s lelki magyar egység, az egyenlő jogok és esélyek alapján való történelmi megbékélés és az európai integráció megteremtése érdekében”.

 

TOPlist